6 Bucătăria chinezească nu este specialitatea mea, dar acum ceva timp în urmă am văzut o rețetă care m-a intrigat atât de tare, încât în următoarele minute eram în bucătărie…

Bulgărași crocanți din risotto și alune

Bulgărași crocanți din risotto și alune

6

Bucătăria chinezească nu este specialitatea mea, dar acum ceva timp în urmă am văzut o rețetă care m-a intrigat atât de tare, încât în următoarele minute eram în bucătărie gătind bulgărași crocanți din risotto și alune. Nimic mai ciudat, nu?

bulgarasi-de-risotto

Foto: Food Network

Așa cum probabil v-ați obișnuit până acum, nici această rețetă nu are foarte multe ingrediente, dar gustul este desăvârșit.

Am călit o ceapă medie tocată mărunt în ulei de măsline în care am adăugat cam un sfert de pachet de unt. În momentul în care a devenit sticloasă, am pus o cană plină cu orez pe care l-am amestecat până ce fiecare bob a fost acoperit. Un baton de scorțișoară, o crenguță de cimbru, puțină sare și un praf de piper și-au adus aportul și au pus orezul la rang de artă.

bulgarasi-din-orez

Foto: Nutriţie Holistică

După ce a devenit ușor translucid, am adăugat un pahar cu vin alb demisec și am lăsat orezul să absoarbă aroma acestuia, apoi am pus alunele tăiate rustic. Treptat, am turnat 3-4 polonice cu supă de pui (dacă doriți puteți adăuga orice gen de supă vă place). Apoi l-am lăsat să se umfle așa cum știe el mai bine. Nimic nu e mai plăcut decât să urmărești cum fiecare ingredient a căpătat culoare, savoare.

Pentru un plus de aromă și consistență am adăugat cam o cană plină cu parmezan și puțină smântână pentru gătit și am amestecat repede repede, nu înainte să fi oprit focul.

bulgarasi-de-risotto

Foto: Pinterest

Am scos batonul de scorțișoară și crenguța de cimbru și am introdus orezul în frigider pentru vreo 30 – 45 de minute. Proaspăt scoase la lumină, am format niște bulgărași pe care i-am tăvălit într-un mix format din făină, boia de ardei dulce, sare, piper și nucșoară, apoi i-am scăldat în două ouă bătute, i-am rostogolit prin pesmet și, la final, le-am făcut o baie de ulei în care s-au relaxat până s-au rumenit frumos.

Pot fi acompaniați de o salată de verdețuri, de un dressing de iaurt sau, ca să rămânem în zona asiatică, de un sos wasabi. Totuși, bulgărașii de orez sunt pionul principal și trebuie tratați ca atare.  

6

Leave a Reply