6 Un mod de a lua micul-dejun complet nutritiv, săţios, gustos, dar slab caloric este smoothie-ul, elixirul sănătăţii. Sunt multe variante de a pregăti unul, în funcţie de ceea ce…

Smoothie-ul, elixirul sănătăţii

Smoothie-ul, elixirul sănătăţii

6

Un mod de a lua micul-dejun complet nutritiv, săţios, gustos, dar slab caloric este smoothie-ul, elixirul sănătăţii. Sunt multe variante de a pregăti unul, în funcţie de ceea ce dorim să ne ofere în ziua respectivă. Poate energie, poate saţietate, poate un mod de a ne detoxifia organismul, poate o mai bună imunizare. Ştim deja că un astfel de preparat ne ajută să ne ţinem sub control greutatea, deci un motiv în plus să avem încredere în beneficiile unui smoothie.

smoothie

Foto: Oh She Glows

Smoothie verde penru un detox reuşit şi o ‘întinerire’ a organismului. Puteţi să îl faceţi din tot felul de frunze verzi – spanac, pătrunjel, kale (se poate procura de pe internet de la magazinele specializate), tulpine de ţelină, castraveţi. Bineînţeles, puteţi adăuga şi fructe (citrice, mere verzi, avocado, fructe de pădure – ştiu că nu sunt verzi, dar sunt acceptate).

smoothie

Foto: pexels.com

Smoothie roşu un antioxidant desăvârşit, ajută la o mai bună circulaţie a sângelui şi luptă împotriva acneei. Aşa că încercaţi sfecla roşie, fructele de goji hidratate, fructele de pădure, pepenele roşu, merele, morcovii, cireşele, căpşunele.

Smoothie galben în care puteţi pune banane, morcovi, pepene galben, mango este un mod excelent de a profita de un strop de energie.

Germenii sunt nutritivi şi pot fi adăugaţi şi ei cu încredere. Să nu uitaţi nici de nuci, alune, migdale, seminţe. Ele conferă saţietate şi grăsimi bune de care are nevoie organismul nostru.

Iaurtul este şi el nutritiv si aşa cum ştim toţi conţine acele bacterii bune care ajută digestia.

smoothie

Foto: pixabay.com

Iar pentru un plus de energie puţin ghimbir ras, piper cayenne sau scorţişoară nu strică niciodată. Se ştie că acestea ajută şi la scăderea în greutate. Atenţie, totuşi! Nu exageraţi cu ele pentru că pot provoca creşterea acidităţii şi, deci, un mic disconfort..

Încercaţi să evitaţi strugurii sau, cel puţin, să îi consumaţi cât mai puţin.

Important este ca balanţa să încline mai mult în favoarea legumelor.

6

Leave a Reply