6 După o săptămână petrecută pe tărâmul zeilor greci, ne-am întors acasă cu o poftă nebună de ceva dulce şi m-am gândit să fac banane umplute cu ciocolată. Am văzut…

Banane umplute cu ciocolată

Banane umplute cu ciocolată

6

După o săptămână petrecută pe tărâmul zeilor greci, ne-am întors acasă cu o poftă nebună de ceva dulce şi m-am gândit să fac banane umplute cu ciocolată. Am văzut un clip interesant pe internet pe care îl puteţi vedea mai jos, şi părea exact genul de desert de care îmi aveam nevoie. Aşa că am făcut lista de cumpărături, l-am trimis pe soţul meu la piaţă (trebuia să participe şi el cu ceva, nu doar cu mâncatul, nu?) şi m-am apucat de treabă.

Am luat cam 1 kg de banane şi un borcan de nutella (puteţi folosi, fără nicio problemă, şi finetti). Astea au fost ingredientele principale. Pe celelalte le aveam deja în bucătărie (făină, ouă, pesmet, scorţişoară şi zahăr vanilinat).

banane-umplute-cu-ciocolata

Foto: Delish.com

Nu vă imaginaţi că treaba soţului s-a rezumat doar la a face piaţa şi atât. L-am rugat frumos, cum numai eu ştiu să o fac, să taie bananele în trei şi să scoată mijlocul. După ce a reuşit să „strice” vreo două-trei bucăţi a găsit o metodă şi le-a făcut aşa cum trebuie şi arătau exact ca nişte păhărele mici şi frumuşele. 😛 Aşa am putut să le umplu cu nuttela.

Le-am lăsat în frigider pentru jumătate de oră să se întărească puţin crema de ciocolată. Apoi, le-am tăvălit prin făină, ou bătut cu graţie şi un amestec de pesmet, un praf de scorţişoară şi un plic de zahăr vanilinat.

Erau pregătite pentru o baie în ulei încins. Ştiţi cum s-au desfătat acolo? Exact ca pe malul mării, în timpul verii.

banane-umplute-cu-ciocolata

Foto: The Food Charlatan

Le-am scos după ce s-au bronzat uniform şi au devenit uşor crocante. Şi cum nu puteau sta aşa golaşe, le-am învelit cu un strat subţire de zahăr vanilinat şi scorţişoară.

Recunosc că sunt destul de dulci, dar dacă lângă aveţi un pahar cu vin rece, atunci povestea capătă un frumos contur.

Welcome home! 🙂

6
1 Comment

Leave a Reply