6 Primul preparat comestibil pe care l-am făcut a fost pe la 13 ani, mâncare de mazăre. Mai făcusem eu cu câţiva ani înainte o ciorbă de legume, dar nu…

Mâncare de mazăre, primul meu preparat comestibil

Mâncare de mazăre, primul meu preparat comestibil

6

Primul preparat comestibil pe care l-am făcut a fost pe la 13 ani, mâncare de mazăre. Mai făcusem eu cu câţiva ani înainte o ciorbă de legume, dar nu vreţi să ştiţi nici cum şi nici ce gust avea. Doar tataia a avut curaj să guste şi asta ca să nu-şi descurajeze nepoata.

mancare-de-mazare

Foto: The Olive and The Sea

Eram la începutul adolescenţei şi, bineînţeles, voiam atenţie. Şi cum în mintea mea deja cochetam cu bucătăria, m-am gândit să îi surprind pe ai mei cu masa pusă. Ţin minte şi acum emoţiile şi zecile de transpiraţii care m-au încercat.

Ştiam unde sunt toate cele necesare şi am început să gătesc.

Am luat un borcan cu mazăre, o ceapă, o cutiuţă de bulion, condimente şi le-am aşezat pe masă pentru ce urma să devină prima mea mâncare comestibilă.

Am tăiat ceapa cât am putut eu de mărunt, am plâns de ziceai că a venit sfărşitul lumii şi am călit-o în puţin ulei. După ce am zis eu că este gata, am adăugat vreo 3 linguri pline cu bulion, puţină sare, un praf de piper şi nişte cimbru. Le-am amestecat eu acolo până ce toată compoziţia a început să facă bule, apoi am turnat apă cam vreo trei sferturi din oală şi am adăugat mazărea pe care am spălat-o bine înainte. Aşa am văzut la mama, aşa am făcut şi eu.

mancare de mazare

Foto: Food Network

Ştiţi cum stă soldatul japonez, nu? Exact aşa am stat şi eu şi am păzit mâncarea. Nu m-am mişcat de acolo nici măcar un centimetru.

După vreo 30 de minute am oprit focul, am tăiat jumătate de legătură de mărar şi am presărat peste mazăre.

Am aşezat masa, am tăiat câteva murături puse de tata şi i-am invitat pe toţi la masă. Mama a fost cea mai stresată. Nu ştia cum o să arate bucătăria după experimentul meu, mai ales că nu am lăsat pe nimeni să vină în vizită 😀

Mă credeţi dacă vă zic că a fost cea mai bună mâncare de mazăre? Doar a fost făcută de mine 😀

6
1 Comment
  1. Pingback: Salata de bouef, nelipsită de pe masa de Crăciun

Leave a Reply