6 Oriunde întoarcem capul auzim despre sănătate şi beneficiile unui meniu diversificat, dar niciodată când ar trebui consumate alimentele. Majoritatea oamenilor ascultă doar pe jumătate, din păcate, iar informaţiile sunt…

Când ar trebui consumate alimentele?

Când ar trebui consumate alimentele?

6

Oriunde întoarcem capul auzim despre sănătate şi beneficiile unui meniu diversificat, dar niciodată când ar trebui consumate alimentele. Majoritatea oamenilor ascultă doar pe jumătate, din păcate, iar informaţiile sunt difuzate şi ele într-o mică măsură, ca atare organismul nostru are cel mai mult de suferit.

Aşa că m-am gândit să împărtăşesc cu voi ce am găsit, la un moment dat, pe internet şi pe care l-am experimentat. Mai jos veţi putea urmări şi un mic videoclip care v-ar putea ajuta să înţelegeţi mai bine.

cand ar trebui consumate alimentele

Foto: Fundaţia Eutopia Gardens

Se ştie, deja, că fructele trebuie mâncate dimineaţa pe stomacul gol, înainte de masă cu cel puţin jumătate de oră sau după masă la vreo 4 ore. Dar ştim când este indicat să mâncăm mărul sau banana, de exemplu?

Portocalele se consumă ca gustări între mese pentru că ele îmbunătăţesc digestia şi accelerează metabolismul. În schimb, dacă le mâncăm dimineaţa, riscăm să ne irite mucoasa stomacului şi, în timp, să ne alegemcu o gastrită de toată frumuseţea.

Roşiile sunt bune la micul dejun, dar e bine să le evităm la cină pentru că predispun la balonare şi inflamaţii digestive.

Merele sunt indicate tot la micul dejun. Scad glicemia şi reduc nivelul colesterolului ăla rău care ne tot dă bătăi de cap. După ora 5 e bine să nu ne apropiem de ele. Sunt mai greu de digerat şi cresc aciditatea şi nu e o senzaţie tocmai plăcută.

Iaurtul, deoarece conţine bacterii bune, îmbunătăţeşte digestia, ca atare trebuie consumat seara, ca să evităm creşterea acidităţii dacă îl mâncăm pe stomacul gol.

cand ar trebui consumate alimentele

Foto: adrenallina.ro

Bananele, că tot aminteam de ele, sunt mâncate, de obicei, pe tot parcursul zilei. Este, totuşi, indicat ca seara să le lăsăm deoparte pentru că ne îngreunează digestia. În schimb, la prânz, întăresc sistemul imunitar şi îmbunătăţesc aspectul pielii.

Un aliment pe care îl putem consuma cu încredere şi care ne ajută digestia este ananasul. După masă face minuni.

Seminţele şi nucile sunt bune la prânz pentru că scad presiunea aterială. Dar nu mai mult de un pumn. Seara este indicat să le ocolim, deşi tare delicioase sunt la un film, pentru că favorizează depunerea grăsimilor şi, deci, la luarea în greutate şi nu ne dorim asta.

6

Leave a Reply