6 În weekend am comis colosala greșeală să încercăm un restaurant chinezesc de la Dristor, Qian Bao. Ce pot spune este că nu mai am ce căuta acolo, iar nemulțumirile…

Qian Bao – experiența pe care nu vreau să o mai repet niciodată

Qian Bao – experiența pe care nu vreau să o mai repet niciodată

6

În weekend am comis colosala greșeală să încercăm un restaurant chinezesc de la Dristor, Qian Bao. Ce pot spune este că nu mai am ce căuta acolo, iar nemulțumirile mele ajung să se întindă de la primul pas în local până la ultimul.

Cum am intrat în local, ca un om de bun simț pe alocuri cum îmi place să mă consider, dau „bună seara”, conform tradiției românești. Ospătarul care probabil sâmbătă nu avea codul bunelor maniere la el îmi răspunde cu aceeași politețe, „Salut! Ai rezervare? Pe ce nume?”. De la salut m-a cucerit și mi-am dat seama că va fi o noapte specială în patru, câți urma să ne întâlnim. Două cupluri.

qian bao qian bao

qian bao qian bao

Ne-am așezat la masă, am avut timp să și socializăm ceva vreme până să vină să ne ia comanda, ceea ce a fost singurul lor punct forte, dar asta prin prisma faptului că erau oarecum aglomerați.

Masa la Qian Bao

Poate pe unii dintre voi nu vă deranjează să nu aveți șervețele la masă, și tacâmurile să fie așezate pe o față de masă care nu inspiră încredere, dar pe noi da.

Am comandat două supe: una acră și picantă iar cealaltă, supă de vită cu ciuperci și ouă. Țin să spun că gramajul de 300 de grame de fiecare îl aveau amândouă puse una peste cealaltă. Supa mea, cea acră și picantă nu putea fi declarată comestibilă după nici cele mai joase standarde. Mergând pe principiul că poate sunt eu ceva mai pretențios i-am rugat pe comeseni să deguste.

qian baoUnanim s-a ajuns la concluzia ca zeama aia nu este supă. În ea se simțea foarte pregnant gustul de sos de soia și oțet de vin, nu de orez cum orice rețetă chinezească de bun simț ar trebui să aibă.

Cea de-a doua supă, de vită cu ciuperci și ouă, avea gustul și textura spălăturii după ce golești o oală de ciorbă. Nu avea nici un pic de sare, nici gust. Mâncarea de spital era de restaurant de două stele Michelin pe lângă supa aia.

 

20161022_200413

Felul principal

Noi am comandat plită încinsă mergând pe faptul că la un astfel de fel de mâncare nu prea ai ce să strici. Am avut parțial dreptate, plita încinsă era călâie și mâncarea deloc picantă. Servirea a fost una execrabilă, făcută pe grabă și fără nici un pic de noimă, mai mai că nu ne erau aruncate mâncărurile pe masă.

qian bao

Comesenii s-au aventurat la același fel de mâncare, dar și-au luat și două porții de orez plus o porție de urechi de lemn cu usturoi. Usturoiul nu a mai ajuns probabil de teamă să nu înfunde urechile de lemn.

qian bao

Am comandat o a doua bere și comandată a rămas. Nu am mai insistat pe lângă respectivul ospătar pentru că sincer mi-a fost teamă să nu îmi scuipe în ea. Dar am așteptat să văd dacă o să o am pusă pe nota de plată (Nu a fost).

Românii la restaurant

Înțeleg că este un local de familie, iar faptul că unii părinți sunt și mai needucați decât proprii plozi mă enervează la culme. Faptul că tu câștigi 5 minute de liniște cât plodul tău aleargă prin restaurant și-i deranjează pe alții nu intră la categoria „lasă-i domne că-s copii!”, ci la categoria „ești un părinte prost și nesimțit”. Atâta timp căt copilul tău vine la masa mea și începe să zbiere sau, ca în cazul din weekend, începe să dea cu pumnii în acvariu să vadă peștii, mă simt îndreptățit să vă spun că nesimțirea e la ea acasă cînd vine vorba de comportament în public.

Desertul și prețurile

Soția neavând ce face în inocența ei, a zis să comande și desertul. Că simtea că nu și-o furase destul pe seara respectivă. Răspunsul a venit prompt de la ospătăriță: „Nu vă putem face desert că suntem prea aglomerați și să stăm o oră și ceva pentru el să ținem bucătăria ocupată”. Ne-am lămurit!

Prețurile pentru supe mi s-au părut exagerate. 11 lei pentru trei linguri de lături, excesiv de scump având în vedere că în alte restaurante cu același specific prețurile sunt asemănătoare dar calitatea este net superioară.

Plita încinsă nu și-a meritat cei 29 de lei de porție, iar urechile de lemn în nici un caz cei 38 de lei. Per total, mâncarea a fost foarte fadă iar servirea de cantină de cămin. Dar gusturile nu se discută! Dacă vi se pare că am fost prea dur, poate merită să menționez că pentru o bună perioadă de timp am muncit într-un restaurant chinezesc într-o altă țară, și standardele erau cu totul altele când venea vorba de servire și mâncare.

6

Leave a Reply