6 Pentru că  este weekend și avem ceva mai mult timp la îndemână, astăzi mi-am permis să vă ofer o rețetă ceva mai dulce, cheescake cu mere umplute. Știu sună…

Cheesecake cu mere umplute (Retetă scrisă de el)

Cheesecake cu mere umplute (Retetă scrisă de el)

6

Pentru că  este weekend și avem ceva mai mult timp la îndemână, astăzi mi-am permis să vă ofer o rețetă ceva mai dulce, cheescake cu mere umplute. Știu sună ciudat ca și combinație, dar este o rețetă pe care am descoperit-o și eu recent pe un site unde scriu oameni mai deștepți decât mine, așa că m-am hotărât s-o împărtășesc cu voi. Asta dacă voi încă nu atți găsit-o deja și m-ați lăsat pe mine să par ultima oaie, aia care râde la urmă că nu s-a prins de glumă.

Pentru început vom lua merele și le scobim, sau cum spunea partenera de gătit: „să luăm dulcele din interiorul lor pentru a-l înlocui cu ceva și mai dulce”. Apoi, într-un castonel adăugăm niște unt topit, scorțișoară și zahăr brun. Le batem până le sună apa în cap și apoi, ca si cum nu ar fi de ajuns, le și spoim pe interiorul merelor. De preferat să aveți o pensulă de gătit pentru a face „vopsitul” merelor ceva mai usor. Am uitat să spun, merele sunt deja așezate într-un castron de ceramică.

Acum că ați terminat partea ușoară, luați castronul (care este rezistent la temperaturi înalte) și băgați-l la cuptor unde merele se vor găti timp de 20 de minute la o temperatură de 400 de grade. Și cât merele fac o saună în suc propriul, ne apucăm să facem umplutura.

Umplutura pentru cheesecake cu mere umplute

Pentru început, luăm niște cremă de brânză, căreia îi punem deasupra niște zahăr pudră și niște vanilie. Numai când scriu ingredinetele îămi ploua în gură că mă gândesc ce o să iasă. Revenind la noi, pentru că cele trei elemente să nu stea nebăgate în seamă băgăm blenderul în ele bână le bulversăm de tot și devin un singur element.

Apoi partea cea mai grea, mai ales daca faceți ca mine și încercați să scoateți de la cuptor merele fără niște mânuși (dacă ați făcut asta, înjurăturile se acceptă dar nu prea multe că schimbăm gustul rețetei). Ați trecut de trauma arsurii? Bun! Haideți să umplem merele.

Ați umplut merele, le-ați și băgat înapoi la cuptor pentru 10 minute. Bravo! Acum că nu v-ați ars și a doua oară după ce le-ați scos, mai presărați niște scorțișoară. Și niște firimituri de biscuiți.

Dacă ați ajuns până aici aveți permisiunea mea să vă și îndopați.

Hai poftă bună și vă pup!

6

Leave a Reply