6 Cred că v-aţi obişnuit cu stilul meu, așa că m-am hotărât să fac ceva de sezon, dovlecei umpluți. Îmi plac mâncărurile simple şi uşoare, dar delicioase. Şi acest fel…

Dovlecei umpluți. Cașcavalul și șunculița își fac de cap acolo

Dovlecei umpluți. Cașcavalul și șunculița își fac de cap acolo

6

Cred că v-aţi obişnuit cu stilul meu, așa că m-am hotărât să fac ceva de sezon, dovlecei umpluți. Îmi plac mâncărurile simple şi uşoare, dar delicioase. Şi acest fel este la fel de gustos că şi celelalte. Poate că nu la fel de „light”, dar cred că merităm că, măcar o dată pe săptămâna, să avem parte de ceva bun, nu?

Dar să trecem la partea interesantă…. Pentru 2 porţii am luat:

– 2 dovlecei medii;

– 5-6 felii de mezel – poate fi şunculiţă de casă, kaiser sau orice doriţi, important este să fie puţin afumat şi să aibă şi ceva grăsime, dar nu foarte multă;

– 100-200 gr. caşcaval sau orice fel de brânză;

– 1 ceapă roşie;

– 2 roşii mari;

– 2 căţei de usturoi;

– sare, piper.

Purcedem la crearea  de dovlecei umpluți

Tăiem cubuleţe mezelul şi îl punem pe foc mic până devine crocant.

dovlecei-umpluti-1Între timp, tăiem ceapă, roşiile şi miezul dovleceilor cubuleţe.

După ce scoatem bucăţelele de mezel, în acelaşi vas punem la călit usturoiul cu tot cu coajă; apoi, adăugăm ceapă, roşiile şi miezul dovleceilor. Ceapă trebuie să fie sticloasă înainte de a pune celelalte legume. Dacă roşiile nu au fost suficient de coapte şi consideraţi că totul este puţin cam sec, puteţi adaugă 2-3 linguri pline cu roşii din conservă (în cazul în care sunt roşii întregi, le tocaţi). Totul se fierbe la foc mic până scade sosul; acum este momentul în care scoatem usturoiul şi condimentăm cu sare şi piper. Mie îmi plac preparatele puţin mai picante, că atare am adăugat 4-5 picături de sos tabasco. Dacă nu aveţi, tocaţi mărunt câţiva ardei chilli sau chiar de-ai noştri, neaoşi.

După ce a scăzut aproape tot sosul, adăugăm bucăţelele de mezel, le amestecăm bine şi le lăsăm pe foc încă vreo 2-3 minute.

Pe o tavă tapetata cu hârtie de copt, punem dovleceii pe care îi umplem cu toată compoziţia rezultată şi îi acoperim bine cu brânză dată pe răzătoare. Introducem tavă în cuptorul preîncălzit până se înmoaie dovleceii şi se gratinează brânză.

Sper să va placă reţeta şi să o încercaţi!

Poftă bună!

6

Leave a Reply