6 Intrăm în curând în Postul Crăciunului şi m-am gândit să vin în ajutorul gospodinelor cu nişte reţete de „sezon”, iar azi avem cus cus cu roșii și migdale. Reţeta…

Cus cus cu roșii și migdale, pregătire pentru Postul Crăciunului

Cus cus cu roșii și migdale, pregătire pentru Postul Crăciunului

6

Intrăm în curând în Postul Crăciunului şi m-am gândit să vin în ajutorul gospodinelor cu nişte reţete de „sezon”, iar azi avem cus cus cu roșii și migdale.

Reţeta pe care v-o propun în seară asta este foarte uşoară, caloric vorbind, dar şi simplu de făcut. În câteva minute este gata….şi mâncată🙂 .

Deci dacă țineți la silueta voastră și a soțului eu zic că ar fi bine să încercați rețete din această plagă de ingredinte ușoare. Asta că să puteți să degustați câte puțin din toate în ultima lună a anului când știm cu toții că atunci sunt ieșirile la un târg de Crăciun sau la o petrecere de-a prietenilor.  

cus-cus-cu-rosii-si-migdale-2

Prea multe ingrediente nu am folosit. Nu de altă, dar mai multe nu aveam😛 . Aşa că am căutat prin dulap o conservă cu roşii decojite, câteva migdale crude (se pot folosi tot felul de alune, important este să fie crude), cus cus, ulei de măsline şi câteva condimente (rozmarin, cimbru, boia de ardei dulce, sare şi piper).. Aa, era să uit de cei doi căţei de usturoi. Puţine, nu-i aşa?!

Buuun! Acum că le-am etalat pe toate pe masă, am încălzit puţin tigaia şi am turnat ulei de măsline…acolo, câţiva stropi, cum spun francezii😛. Apoi, am călit usturoiul, rozmarinul, cimbrul şi migdalele. Am lăsat aşa câteva momente cât s-au întâlnit şi au făcut schimb de…arome, după care am adăugat roşiile cu tot cu suc. Aveţi grijă că începe să sară precum o lavă! Dacă roşiile sunt prea mari, tăiaţi-le în 2 sau 3, după preferinţe.

cus-cus-cu-rosii-si-migdale-1Aşa! Acum, după ce s-a liniştit puţin vulcanul nostru, punem un praf de boia şi apoi o mâna bună de cus cus (aprox. jumătate de cană). Asezonăm cu sare şi piper, după gust şi amestecăm încontinuu, până când scade sosul, asta însemnând 2-3 minute.

Putem orna cu câteva firişoare de mărar sau pătrunjel!

Poftă bună!!!

6

Leave a Reply