6 Japonezii au cele mai pufoase clătite din lume și par absolut demențiale. Spre deosebire de clătitele noastre de zi cu zi, pe care suntem obișnuiți să le mâncăm sămbăta…

Cele mai pufoase clătite din lume (VIDEO)

Cele mai pufoase clătite din lume (VIDEO)

6

Japonezii au cele mai pufoase clătite din lume și par absolut demențiale. Spre deosebire de clătitele noastre de zi cu zi, pe care suntem obișnuiți să le mâncăm sămbăta sau duminica și pe care ne batem câteodată, mai ales dacă sunt pline cu ciocolată, clătitele japoneze sunt un burete de gusturi și senzații.

Cafe Gram este restaurantul care vinde cele mai pufoase clătite din lume. Iar odată puse în farfurie acestea devin foarte jucăușe, la fel de agitate ca jeleul. Partea bună este că nu se calmează din dansul lor de balerine hawaiene nici când bucătarul toarnă siropul dulce peste ele.

Deși se vând peste tot în Japonia, aceste clătite, ca orice lucru extrem de delicios, este făcut în număr foarte restrâns în fiecare zi. restaurantul nu face decât 60 de bucăți pe zi. 

Iată rețeta pentru cele mai pufoase clătite din lume

Ingrediente: 
2 ouă mari
3/4 cană cu lapte
1/4 cană de zahăr
1/2 linguriţă de vanilie
1/4 linguriţă de sare
1 1/2 ceşti de făină
1 linguriţă de praf de copt
1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu
2 linguri de ulei vegetal

Într-un blender, se adaugă ouă, lapte, zahăr, vanilie şi sare. Amestecăm, pe cea mai mică viteză pentru doar câteva secunde, până se combină foarte bine. Apoi, adăugăm făină, praf de copt şi bicarbonat de sodiu. Continuăm amestecarea, timp de 15 până la 20 de secunde sau până când aluatul este complet combinat.

cele-mai-pufoase-clatite-din-lume-1

Încingem o tigaie la foc mediu-jos şi și cu o pensulă de patiserie ungem tigaia. Adăugăm în tigaie uleiul rămas. Se încălzește pentru câteva minute şi apoi toarnăm aluatul de clătite până când tigaia este pe jumătate plină. Avem grijă să nu adaugăm prea mult pentru că aluatul se va extinde și va da peste.

Ținem clătita pentru patru minute sau până când începe să se formeze bule de pe vârful clătitei. Folosim o spatulă să răsturnăm clătita cu atenţie şi continuăm coacerea ei pentru încă trei minute, sau până când aceasta devine  maro aurie iar interiorul nu mai curge. 

6
1 Comment
  1. Pingback: Târgul de Crăciun cu produse agro-alimentare se deschide la Ministerul Agriculturii

Leave a Reply