6 Azi m-am trezit cu o poftă nebună de omletă japoneză și asta pentru că zilele trecute, colegele nu au făcut altceva decât să îmi vorbească despre ouă sub diferite…

Omletă japoneză

Omletă japoneză

6

Azi m-am trezit cu o poftă nebună de omletă japoneză și asta pentru că zilele trecute, colegele nu au făcut altceva decât să îmi vorbească despre ouă sub diferite forme.

Zis și făcut! Cum sunt o mică pasionată de tot ce înseamnă sănătos, îmi luasem cu ceva timp în urmă niște foi de nori. Și brusc, mi-am amintit că văzusem acum vreo 2 luni o rețetă de omletă! Și dă-i și caută și dă-i și luptă! Lupta n-a durat mult 😀 

Mai jos veți găsi clipul despre care aminteam și puteți urmări rețeta pas cu pas!

Așadar și prin urmare, am purces la preparare!

omleta-japoneza

Foto: youtube.com

Într-un bol, trei ouă grăsuțe, un strop de ulei, puțină sare și un praf de piper s-au zbătut atât de mult să evadeze că s-au amestecat de a ieșit o compoziție taman bună de omletă.

Să vă dau un pont! Dacă aveți vase mici, dreptunghiulare în care mai coaceți, din când în când foi pentru prăjituri, folosiți-le și acum!

Buun! Am luat o tigaie, vas, ce am avut la îndemână, am uns cu puțin unt (putem și cu ulei, dar untul dă o oarecare savoare) și am turnat compoziția într-un strat subțire. După ce s-a legat, am rulat-o și, de frică, s-a pitit într-un colț al tigăii, după care am fost nevoită să mai torn puțină compoziție, nu de alta dar părea că-i era și frig.

Pe la mijlocul operațiunii, peste foaia subțire de omletă am așezat o foaie de nori și puțin cașcaval (sincer, cred că ar merge și mozzarela, chiar dacă nu este tocmai în stilul japonez, dar modul în care se topește este unul de vis), după care am rulat din nou și am continuat până am terminat compoziția.

Am așezat pe o farfurie, am tăiat-o în felii grosuțe și am devorat-o în stilul caracteristic, pur românește! 😛

6

Leave a Reply