6 De obicei, cele mai bune preparate sunt cele simple, precum niște crevete sote. Se spune că dacă cineva ştie să facă o mâncare din câteva ingrediente şi iese delicioasă…

Crevete sote, nebunesc de simple

Crevete sote, nebunesc de simple

6

De obicei, cele mai bune preparate sunt cele simple, precum niște crevete sote. Se spune că dacă cineva ştie să facă o mâncare din câteva ingrediente şi iese delicioasă de te lingi pe degete, atunci acela e un bucătar desăvârşit. Nu vreau să ma laud, dar și eu ca orice gospodină (îmi place să mă consider una) am momentele mele culinare. 

Nu mă întrebaţi de unde am luat reţeta asta că nu îmi amintesc. Ştiu doar că am vrut să o încerc exact în ziua în care am aflat despre ea, atât de interesantă mi s-a părut.

crevete sote

Foto: pixabay.com

Ca atare, astăzi vă propun un aperitiv demenţial de uşor, simplu şi gustos, tipic francezilor, pentru că, de fapt, crevetele sote reprezintă un aperitiv.

Avem nevoie de doar 4 ingrediente, cu tot cu uleiul pentru sotat, şi anume:

– un bol mic de crevete decorticate (dacă avem posibilitatea să alegem, ar fi bine să le luăm pe cele medii, de apă sărată…sunt mai dulci şi mai cărnoase)

– 1/2 de ceşcuţă cu piper boabe negre şi roşii

– sare de mare

– un strop de ulei de floarea soarelui sau ceva care nu are un gust aparte precum cel de măsline

Încingem uleiul într-o tigaie, sotăm crevetele până se încolăcesc puţin şi capătă o nuanţă rozalie. Măcinăm piperul și îl presărăm peste crevete împreună cu sarea de mare.

Le servim cu două felii de lămâie şi un pahar cu vin alb demisec rece. Cam prea simplu, nu-i aşa?!

crevete sote

Foto: Simply Recipes

Dacă vrem, totuşi, să fie un preparat de sine stătător, putem să pregătim crevetele pe frigărui şi apoi să le aşezăm pe o salată de ruccola asezonată cu o vinegretă simplă formată din două linguri de ulei de măsline la una de oțet balsamic amestecate energic cu o linguriță de muștar Dijon, puțină sare și un praf pe piper.

Sănătos, gustos, slab caloric! Doamnelor, ce ne-am putea dori mai mult?

Bon appetit! 🙂 

6

Leave a Reply