6 De câteva zile soțul meu mă tot bate la cap să îi iau măcar o felie de cheesecake cu fructe de pădure, preferatul lui. Am vrut să îi fac…

Cheesecake cu fructe de pădure, preferatul soțului

Cheesecake cu fructe de pădure, preferatul soțului

6

De câteva zile soțul meu mă tot bate la cap să îi iau măcar o felie de cheesecake cu fructe de pădure, preferatul lui. Am vrut să îi fac o surpriză și să îi iau un tort și nu pentru că n-aș ști cum se prepară, dar timpul chiar nu îmi este la îndemână. Am intrat eu în cofetărie și, când colo, șoc! 117 lei cheescake-ul. În momentul acela mi-am zis că de 117 lei zău că îi fac vreo 5 de se satură și nu o să mai ceară. Bine, să nu exagerăm! Vorbim, totuși despre cheesecake 😀

cheesecake cu fructe de padure

Foto: Food Network

Buuun! Mi-am luat frumos tălpășița în primul supermarket și mi-am făcut cumpărăturile. Coșul, la final, arăta cam așa:

  • 3-4 pachete de biscuiți de graham sau digestivi sau chiar și aceia populari de pe vremea părinților (dacă luați la kilogram trebuie să aveți vreo 300-400 de gr.)
  • 1 pachet de unt nesărat
  • 500-600 gr cremă de brânză
  • 3 cutiuțe de smântână dulce pentru frișcă (de 32% grăsime)
  • 1 punguță de zahăr pudră
  • 1 cutie cu lapte dulce
  • 3 pliculețe de gelatină
  • 1 baton de vanilie
  • 500 -600 grame de fructe de pădure

Costul coșului nu a depășit 117 lei, vă dați seama! 😉

Putem începe să facem rețeta pe drum, dar cred că e mai bine în bucătărioara noastră, nu? 😀

cheesecake cu fructe de padure

Foto: pixabay.com

Odată ajunși în bucătărie, mărunțim biscuiții într-un robot de bucătărie sau luăm făcălețul și-i batem bine până se fac praf.

Topim cam 150 gr. de unt, îl turnăm, după ce a ajuns la temperatura camerei, peste biscuiți și amestecăm până se încorporează totul.

Compoziția nou formată o așezăm frumos într-o tavă cu inel și o dăm la frigider pentru câteva ore.

Între timp pregătim brânza.

Prima dată ne vom ocupa de gelatină. Într-un castronel, amestecăm 20 de gr. de gelatină cu 100 ml de apă rece după care o lăsăm să crească timp de aproximativ 10 minute. Apoi, o adăugăm peste 100 ml de lapte fierbinte și o dizolvăm.

Într-un bol amestecăm crema de brânză, 150 – 200 gr de zahăr pudră, depinde cât de dulce îl vreți, și semințele de la batonul de vanilie. După ce s-a omogenizat, turnăm încet smântâna lichidă, mixăm pentru câteva minute, apoi adăugăm laptele, în ploaie, și amestecăm.

Scoatem din frigider tava, punem jumătate din compoziția de brânză și o introducem în frigider pentru vreo oră – două, după care așezăm frumos fructele de pădure (aveți grijă că trebuie să fie bine spălate și uscate, iar dacă sunt congelate, scurgeți apa) și turnăm cealaltă jumătate.

Introducem în frigider pentru câteva ore bune sau, și mai bine, peste noapte.

cheesecake cu fructe de padure

Foto: pixabay.com

A doua zi, putem să facem un jeleu din fructe de pădure sau putem orna cheesecake-ul cu fructe proaspete și niște fulgi de migdale ușor rumenite. Va arăta demențial de delicios!

În cazul în care poftele apar în momente mai puțin propice, luăm vreo 300-400 gr de fructe și 150 gr de zahăr le punem pe foc și amestecăm până se dizolvă zahărul.

Acum e momentul în care amestecăm 10 gr. de gelatină cu 100 ml apă la temperatura camerei, după care o lăsăm 5 minute să crească. O să aibă o consistență groasă, dar fluidă.

Între timp, pasăm fructele ușor răcite peste care turnăm gelatina.

Scoatem din frigider minunăția de cheesecake, îl acoperim cu jeleu și mai așteptăm vreo 2-3 ore până se așază și el ca tot omu’, după care îl putem devora. Rezultatul o să fie de-a dreptul ca o tornadă în mijlocul verii.

 

6
1 Comment
  1. Pingback: Crumble cu fructe de pădure

Leave a Reply