6 Nimic nu se compară cu momentul în care intri în casă, iar cel iubit te așteaptă cu o porție de paste italienești în stilul rock făcute exact pe gustul…

Paste italienești în stilul rock

Paste italienești în stilul rock

6

Nimic nu se compară cu momentul în care intri în casă, iar cel iubit te așteaptă cu o porție de paste italienești în stilul rock făcute exact pe gustul tău. Muzică în surdină! Lumânări aprinse! O cină în doi! Un moment de respiro!

Asta mi s-a întâmplat și mie zilele trecute. Ce mi-aș putea dori mai mult?

paste-italienesti

Foto: www.everydadgourmet.com

Pastele integrale gătite al dente au fost învelite în sosul de roșii în care cârnații, ușor picanți, erau foarte bine puși în evidență. O adevărată tornadă de arome!

L-am descusut puțin și mi-a spus rețeta. Sper ca data viitoare să îmi iasă și mie pastele la fel de bune. De fapt, sosul, pentru că el a fost eroul serii.

Ca orice chef care se respectă, a pregătit totul dinainte. A tăiat mărunt o ceapă, a feliat doi cârnați picanți pentru că știe că îmi place mâncarea puțin mai…înflăcărată.

Apoi a continuat cu pastele. Cică le-a lăsat să se odihnească puțin într-o oală cu apă fiartă în care a adăugat o linguriță cu sare. Ca să iasă al dente, le-a lăsat pe foc doar 8 minute.

Între timp, a încins două tigăi. Într-una a călit ceapa în puțin ulei, iar în cealaltă cârnații pe care i-a scos după vreo 2-3 minute.

paste italienesti

Foto: www.recipeshubs.com

Când ceapa a devenit sticloasă a adăugat un praf de boia de ardei iute și puțin cimbru. Apoi a continuat cu jocul aromelor, iar rezultatul a fost un sos mai mult decat delicios. Cred că aici a intervenit și rock-ul pe care l-a ascultat în timp ce gătea.

Separat a zis ca a amestecat o lingură de bulion, puțină pastă de chilli, o lingură cu ketchup picant, o cutie cu roșii decojite pe care le-a tăiat în cuburi ceva mai generoase și un praf de sare, compoziție pe care a turnat-o peste ceapă. A lăsat totul să fiarbă, aromele să danseze.

Și ca totul să fie pe deplin chinuitor de delicios, a adăugat feliile de cârnați în sos, iar apoi pastele. Vă puteți imagina ceva mai gustos?

paste italienesti

Foto: grapeaide.com

Bineînțeles că și prezentarea a fost una de stele michelin, cu o frunzuliță de busuioc peste pastele ușor învârtite în farfurie și un vin roșu demisec. 

6
1 Comment
  1. Pingback: Ouă la cuptor cu sos marinara

Leave a Reply