6 Brioșa cu ciocolată îmi iese de obicei din cele mai ciudate gânduri care se învârt separat prin colțurile ascunse ale minții. Iar când vine vorba de ciocolată niciodată nu…

Brioşă cu ciocolată… în patru paşi

Brioşă cu ciocolată… în patru paşi

6

Brioșa cu ciocolată îmi iese de obicei din cele mai ciudate gânduri care se învârt separat prin colțurile ascunse ale minții. Iar când vine vorba de ciocolată niciodată nu îmi refuz acest mic și vinovat păcat. Astăzi am avut puţină ciocolată şi nu ştiam ce să fac cu ea…în afară de a o mânca aşa, simplă. Şi mi-am zis să fac nişte brioşe. 

De data asta, nu am avut atât de multe ingrediente, aşa că am încercat să mă descurc cu ele. Problema este că de obicei când îmi gătesc așa ceva nu mă limitez ca un om normal la una două brioșe cât mănânc o singură dată, ci mă apuc să fac pentru o armată întreagă. Iar aceste delicii sunt un adevărat chin pentru prietenul meu care încearcă să țină la dietă. 🙂 (Îmi place să-l chinui, dar să nu-i spuneți!)

Pentru 9 bucăți de brioșă cu ciocolată, avem nevoie de:

– 200 gr. ciocolată (eu am avut şi neagră şi cu lapte, dar şi albă, aşa că le-am folosit pe toate);

– 4 linguri cu făină;

– 1/2 linguriţă cu praf de copt;

– 1 gălbenuş de ou;

– albusul de la 2 ouă;

– 1 lingură cu unt;

– sare.

Primul pas este să topim ciocolată cu untul şi un praf de sare (evidenţiază gustul ciocolatei) pe bain-marie.

briosa-cu-ciocolata

Foto: edmondscooking.co.nz

Al doilea pas este să cernem făină, praful de copt şi puţină sare, iar al treilea este să batem spumă albuşurile.

Ultimul pas, dar nu cel din urmă, este să amestecăm, cu grijă totul, adică mai întâi făină, şi apoi albuşurile (prima dată, luăm o treime din albuşuri şi o încorporăm, iar apoi celelalte două treimi, astfel brioşele vor aerate şi pufoase).

Punem compoziţia în forme individuale sau într-una mare, nu e nicio problema. Le introducem în cuptorul preîncălzit, pentru doar 10 minute.

Dacă vreţi să aveţi o mică surpriză atunci când muşcaţi din brioşe, puneţi în mijlocul fiecăreia, câte una sau două vişine din vişinată. Va fi un mic deliciu!

Poftă bună!

6
1 Comment
  1. Pingback: Prăjitură cu fructe

Leave a Reply