6 Mie îmi plac foarte mult tartele…atât cele dulci, cu fructe şi fel de fel de creme, cât şi cele „sărate”, care pot fi servite ca tartă aperitiv sau la…

Tarta aperitiv în două straturi

Tarta aperitiv în două straturi

6

Mie îmi plac foarte mult tartele…atât cele dulci, cu fructe şi fel de fel de creme, cât şi cele „sărate”, care pot fi servite ca tartă aperitiv sau la micul dejun. Din acest motiv, astăzi am ales să vă prezint tarta aperitiv în două straturi. Este foarte ușor de făcut și rapid, mai ales dacă sunteți în pană de iedei și așteptați musafiri.

Acum am făcut o tarta „sărată” în 2 straturi.

Pentru aluat avem nevoie de:

– 300 gr. făină;

– 100 – 150 gr. unt;

– 2 ouă;

– sare.

Pentru compoziţie, eu am folosit 100-150 gr. brânză, 1 lingură mărar şi 1 1/2 conservă ton în suc propriu.

tarta-aperitiv-in-doua-straturi-1

Foto: littlespicejar.com

Toate ingredientele pentru aluat, le-am amestecat bine, dar nu mai mult de 5 minute. Compoziţia rezultată am înfăşurat-o în folie de plastic şi am introdus-o în frigider, pentru cel puţin 30 de minute (eu am avut ceva mai multă răbdare azi, aşa că am „uitat” aluatul în frigider, vreo ora şi ceva).

După ce s-au scurs minutele, am întins aluatul şi l-am aşezat într-o formă de chec (l-am înţepat cu furculiţa că să nu crească), iar apoi l-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.

Nu uitaţi să tapetaţi formă cu unt şi făină, înainte să aşezaţi aluatul, altfel riscaţi să se lipească!

Între timp, am păsat brânză şi am amestecat-o cu mărarul; pentru că brânză era sărată, eu nu am mai condimentat-o decât cu puţin piper proaspăt măcinat. Tonul l-am stors bine cu ajutorul unei strecurători.

După ce aluatul s-a rumenit frumos, l-am scos din cuptor şi l-am lăsat să se răcorească, apoi am adăugat tonul şi, deasupra, brânză. Opţional, am putea turna peste brânză, un amestec din 100 ml smântână dulce şi un ou.

Am introdus totul în cuptor pentru 20-25 de minute, până ce brânză a făcut o crustă uşor aurie… Un deliciu!

Acum nu mi-a mai rămas decât să aștept invitații.

Poftă bună!

6

Leave a Reply