6 Cam lungă denumirea, dar nu va speriaţi, e doar budincă de orez cu ciocolată şi lămâi caramelizate! Este mai simplu de făcut, decât va puteţi imagina! Aşadar, pentru 2…

Budincă de orez cu ciocolată şi lămâi caramelizate

Budincă de orez cu ciocolată şi lămâi caramelizate

6

Cam lungă denumirea, dar nu va speriaţi, e doar budincă de orez cu ciocolată şi lămâi caramelizate! Este mai simplu de făcut, decât va puteţi imagina!

Aşadar, pentru 2 porţii mai măricele, avem nevoie de:

– 1/2 de cană cu orez cu bobul lung;

– 100 gr. ciocolată cu lapte;

– 1 lingură cu cacao;

– 4 linguri cu zahăr;

– 2 linguri cu miere;

– 1/2 lămâie;

– 1 baton cu scorţişoară;

– 1 sticluţa esenţă de rom;

– 1 cană cu lapte.

budinca-de-orez-cu-ciocolata-1

Foto: thekitchenmccabe.com

Pentru început, spălăm bine orezul, după care îl punem la fiert, într-o oală, cu 1 cană cu apă şi puţină coajă de lămâie, până când începe să se umfle puţin; apoi îl strecurăm.

Budincă de orez cu ciocolată

Separat, punem la fiert laptele cu batonul de scorţişoară şi un amestec făcut dintr-o linguriţă de cacao, 2 linguri cu zahăr, o sticluţa de esenţă de rom şi 1/2 de ceaşcă cu lapte. Îl lăsăm să fiarbă puţin, după care adăugăm ciocolată şi oprim focul. Laptele fiind fierbinte, ciocolată se va topi aproape imediat. În acest moment, scoatem batonul de scorţişoară şi adăugăm orezul şi punem totul pe foc mic, să se gătească încet.

Între timp, caramelizăm lămâia. Tăiem lămâia în jumătate, scoatem miezul acela alb pentru că este amar, şi seminţele, după care le tăiem din nou pe jumătate şi apoi în bucăţele mici. Tehnică această am văzut-o la Jamie Oliver. Sper să nu se supere că am împrumutat-o  .

Într-un vas, punem cele 2 linguri de zahăr rămase, mierea şi puţină apă, şi le lăsăm să se caramelizeze. Când începe să capete o culoare uşor maronie, adăugăm bucăţelele de lămâie.

În momentul în care orezul este gata, punem lămâile caramelizate peste acesta, amestecăm energic şi mai lăsăm pe foc aproximativ 2-3 minute.

budinca-de-orez-cu-ciocolata-2

Foto: www.bettycrocker.com

Turnam budincă într-un vas şi o lăsăm să se liniştească. Cât încă este caldă, o transferăm în vasele în care o vom servi şi presăram puţină coajă de lămâie şi, dacă doriţi, un moţ de frişcă.

Poftă bună!

6
2 Comments
  1. Pingback: Fulgi de quinoa cu pui

  2. Pingback: Cheesecake cu mere umplute (Retetă scrisă de el)

Leave a Reply