6 Dacă tot a fost weekend şi cea mai mare parte dintre noi a fost liberă, m-am gândit să vă propun o reţeta simplă, gogoși cu iaurt. Această rețetă este…

Gogoşi cu iaurt… sau minciunelele din copilăria noastră fără griji

Gogoşi cu iaurt… sau minciunelele din copilăria noastră fără griji

6

Dacă tot a fost weekend şi cea mai mare parte dintre noi a fost liberă, m-am gândit să vă propun o reţeta simplă, gogoși cu iaurt.

Această rețetă este una care să ne amintească de copilărie şi care, la orice ora am servi-o, să fie perfectă! Am văzut că aceste gogoşi au diferite denumiri, minciunele, gogoşi cu bicarbonat. Un lucru e sigur, oricum le-am numi, sunt la fel de pufoase şi delicioase! Încă îmi mai aduc aminte când eram mică și încercam să mă ridic pe vârfuri lângă mama să văd cum sfărăie în tigaie și așa îmi luam câte o scatoalcă însoțită de explicația: „Fugi de aici că sare ulei pe tine și te arzi pe obrăjori!”.

gogosi-cu-iaurt-1

Foto: www.cooktroop.com

Mă trimitea să stau cuminte la masă până apărea prima farfurie cu gogoși și apoi urma partea și mai grea: să le am pe masă, în față, și să nu le pot atinge pentru că încă mai frigeau. Nu de puține ori mi-am ars buzele și cerul gurii încercând să înfulec câte o astfel de gogoașă.  

Pentru aproximativ 30 de gogoşi, avem nevoie de:

– 600-700 gr făină de patiserie;

– 3 ouă;

– 4 linguri pline cu zahăr;

– 300 gr. iaurt;

– 1/2 linguriţă rasă cu bicarbonat de sodiu;

– esenţă de lămâie;

– 1 linguriţă plină cu scorţişoară;

– 1 vârf de cuţit de sare;

– ulei pentru prăjit.

Să începem prepararea câtorva gogoși cu iaurt

Batem bine ouăle cu sarea şi zahărul, după care adăugăm iaurtul, esenţă de lămâie şi bicarbonatul stins cu puţin suc de lămâie, portocală sau oţet. Amestecăm toate aceste ingrediente, după care încorporăm, treptat, făină şi scorţişoară.

gogosi-cu-iaurt

Foto: brit.co

Luăm cu o lingură compoziţia rezultată, formăm nişte mingiuţe cu ajutorul altei linguri şi apoi le punem în uleiul încins.

Ştim că sunt gata, în momentul în care devin rumene şi aurii. 

Le scoatem pe un şervet de hârtie şi le pudrăm cu puţin zahăr.

Merg de minune cu un pahar cu lapte cald!

Poftă bună!

6

Leave a Reply