6 După ce s-a dus și vara, timp în care m-am bucurat din plin de legumele și fructele din curtea mamei, a venit timpul să mai încerc și leguma din…

Paste cu gogoşari copţi… pentru că sunt o ciudată

Paste cu gogoşari copţi… pentru că sunt o ciudată

6

După ce s-a dus și vara, timp în care m-am bucurat din plin de legumele și fructele din curtea mamei, a venit timpul să mai încerc și leguma din cocă, paste, dar nu orice fel, ci paste cu gogoșari copți.

Și cum nu sunt slabă degeaba (atât de slabă încat mi se spune foarte des că am stomacul lipit de șira spinării) prefer să nu combin carnea cu pastele, așa că aleg să o înlocuiesc cu legumele. Aşa că vă propun un sos de gogoşari copţi. Nu e greu de făcut!

Poate pentru adoratorii de paste făcute cu sos de ketchup (pus cu găleata) sau cine știe ce alte balarii industriale, sosul meu sună ciudat, dar mă jur că pe cât este de ciudat pe atât de gustos. Asta este o altă discuție pe care o am de ceva vreme cu unii și alții. E ok să folosim ketchup, dar să nu facem din el, ingredientul care în loc să complimenteze pastele devine felul principal cu câteva paste în el.

paste-cu-gogosari-copti-2

În fine, vorba lungă sărăcia și foame omului, așa că iată de ce avem nevoie:

– 1 ceapă mică;

– 1 gogoşar copt;

– 2-3 linguri cu roşii;

– 2 linguri cu bulion;

– 1 lingură cu ketchup picant;

– ulei, unt;

– sare şi piper.

Înainte să ne ocupăm de sos, punem apă la fiert cu puţină sare. După ce începe să clocotească, adăugăm paştele (eu le folosesc pe cele integrale) şi le lăsăm circa 8-10 minute.

paste-cu-gogosari-copti

Iar acum sosul… Tocăm mărunt ceapa, gogoşarul şi roşiile.

Într-o tigaie, punem la călit ceapă în puţin ulei şi unt. După ce devine sticloasă, adăugăm gogoşarul, roşiile, bulionul, ketchup-ul şi amestecăm bine după fiecare ingredient. La final condimentăm cu sare şi piper, după gust.

Punem o porţie de paste pe o farfurie şi un picuț de sos cât să „murdărească” pastele și…..bătăi de lingură cu spor!

Poftă bună!

6
1 Comment
  1. Pingback: Paste italienești în stilul rock

Leave a Reply