6 Stăteam ieri noapte şi mă gândeam la mâncare. Ştiu că nu e indicat să ai asemenea gânduri, mai ales noaptea, dar obsesia e …obsesie!😛 Şi ce mi-a trecut mie…

Ruladă cu ciocolată, neagră ca noaptea mea albă

Ruladă cu ciocolată, neagră ca noaptea mea albă

6

Stăteam ieri noapte şi mă gândeam la mâncare. Ştiu că nu e indicat să ai asemenea gânduri, mai ales noaptea, dar obsesia e …obsesie!😛 Şi ce mi-a trecut mie prin cap la ora aia?!….ruladă cu ciocolată. Nu va imaginaţi că m-am dus în bucătărie şi m-am apucat de gătit..nu că nu aş fi vrut, dar nu prea se putea. Aşa că azi mi-am suflecat mânecile şi am început show-ul.

Am făcut compoziţia de chec pufos, adică:

Am separat albuşurile de gălbenuşurile de la 4 ouă şi le-am bătut bine-bine cu un praf de sare.

rulada-cu-ciocolata-2

Foto: addmorebutter.com

Într-un ibric, la foc mic, am făcut un sirop din 250 gr zahăr cu 5-6 linguri cu apă pe care l-am adăugat treptat peste albuşurile bătute spumă. Când s-a format bezeaua, am pus câteva picături de zeamă de lămâie pentru strălucire şi un plus de savoare. Am adăugat treptat cele 4 gălbenuşuri, 5 linguri cu ulei şi 200 gr de făină. Gata aluatul de chec!

Am luat o tavă dreptunghiulară, am tapetat-o cu hârtie de copt şi am turnat compoziţia. Am introdus tavă în cuptorul încins până a căpătat, ştiţi voi, culoarea aceea aurie. Am verificat cu o scobitoare dacă e copt şi apoi l-am scos pe o planşeta (dacă este prea gros trebuie tăiat pe jumătate).

Buun! După ce l-am scos, l-am pus pe un şervet umed şi l-am rulat (ne va ajută mai târziu, după ce îl umplem).

Între timp am făcut umplutură…faimoasa şi „complicată” umplutură😛.

ruladă cu ciocolată

Pe bain-marie (la aburi) am pus 2 ciocolate albe, pe care le-am tăiat în cubuleţe, cu 75-100 ml frişcă lichidă şi am amestecat încontinuu până s-a topit ciocolată şi a devenit cremoasa.

Am lăsat-o puţin să se răcească şi apoi am umplut foaia de chec şi am rulat-o. Am împachetat-o în folie alimentară şi am introdus-o în frigider timp de 10-15 minute.

Că un plus, am făcut o glazură de ciocolată neagră (se face la fel că şi crema de ciocolată albă).

Nu-i aşa că e mai mult decât uşor?!

Să aveţi poftă!🙂

6
1 Comment
  1. Pingback: Ruladă cu șuncă și cașcaval

Leave a Reply