6 Acum că a început şcoală şi, poate, nu mai ştiţi ce să le oferiţi piticilor la micul dejun, m-am decis să vin în ajutorul vostru. Aşa că va propun…

Omletă cu brânză și kaiser, marele mic dejun pentru prichindei

Omletă cu brânză și kaiser, marele mic dejun pentru prichindei

6

Acum că a început şcoală şi, poate, nu mai ştiţi ce să le oferiţi piticilor la micul dejun, m-am decis să vin în ajutorul vostru. Aşa că va propun omletă cu brânză şi kaiser. Mulți veți spune că nu prea este sănătos pentru un prichindel așa ceva, dar este de preferat să aibă un mic dejun hipercaloric, mai ales dacă micuțul este și foarte energic. În plus, un astfel de mic dejun este foarte ușor de preparat, în condițiile în care sunteți și o „mamă eroină” care muncește la program.  

Nu avem nevoie de multe ingrediente, nu e atât de greu de făcut şi nici mult timp nu ne ia…maxim 10-12 minute. În timpul asta poate va reuși și cel mic să se dea jos din pat și să se îmbrace, asta dacă nu cumva este vreun leneș căruia nu-i arde de școală în ziua respectivă. 

– 2 ouă

– 2-3 felii de kaiser

– 1 felie de brânză (eu am avut feta, dar puteţi pune orice fel de brânză va place)

– 2-3 căţei de usturoi

– 1/4 ardei gras roşu

– 1 lingură cu unt

– sare, piper

omleta cu branza si kaiser

Foto: yelp.com

Înainte de toate, trebuie să avem totul pregătit, adică tăiem ardeiul şi usturoiul mărunt, feliile de kaiser în fâşii subţiri, brânză o pasăm uşor cu furculiţa, iar ouăle le batem bine cu un praf de sare şi puţin piper proaspăt măcinat.

Buun!! Acum sotam puţin kaiserul, îl scoatem din tigaie, dăm focul mic, adăugăm untul şi călim uşor usturoiul şi ardeiul. Punem kaiserul şi brânză, amestecăm repede, asezonăm cu piper proaspăt măcinat şi lăsăm pe foc până când se topeşte brânză (nu trebuie să fie fluidă, ci doar să se topească uşor).

Peste toată această compoziţie turnăm ouăle şi amestecăm uşor să se încorporeze totul. După 2-3 minute, cu ajutorul unei farfurii, întoarcem omletă pe partea cealaltă şi o mai gătim pentru 1-2 minute.

Se poate servi cu un pahar de lapte călduţ!

Poftă bună şi sper că v-am fost de ajutor!🙂

omleta cu brânza si kaiser

Foto: fuckcombustion.com

6
1 Comment
  1. Pingback: Tocană moldovenească

Leave a Reply