6 După un concediu culinar în Grecia în care, fie vorba între noi, m-aș întoarce ori de câte ori aș avea ocazia, am simțit nevoia de ceva ușor, o salată…

Salată de crudități: tradițională vs exotică

Salată de crudități: tradițională vs exotică

6

După un concediu culinar în Grecia în care, fie vorba între noi, m-aș întoarce ori de câte ori aș avea ocazia, am simțit nevoia de ceva ușor, o salată de crudități. Pe lângă ciorba de legume – ca să mă mai dreg un pic, am făcut și această salată de crudități cu iaurt grecesc. Nu puteam renunța atât de ușor la ea 🙂

Nu vă imaginați că e o rețetă grea. Ba dimpotrivă! Este și slabă caloric și ușor de făcut. În doar câteva minute a și fost devorată.
salata-cruditati
Pentru două porții am avut nevoie de:
– 2 morcovi mari
– 1 rădăcină de țelină medie
– 1 măr ușor acrișor
– 1 mână de alune sau nuci, la alegere
– 2 linguri sănătoase cu iaurt grecesc
– ulei de măsline, sare, piper
Dați pe răzătoare toate legumele și mărul și tăiați alunele.
Aaa, nu uitați de atmosferă! E cea mai importantă! Puneți muzica preferată, dați volumul la maximum și începeți relaxarea 🙂 Iar dacă vecinul bate în calorifer e semn că vrea să participe și el, invitați-l! S-ar putea să vrea să prepare el salata.
Separat, amestecați iaurtul cu uleiul și condimentele și turnați-l peste legume. Amestecați ușor, apoi savurați salata în pași de dans. Pentru un plus de prospețime, adăugați câțiva stropi de suc de lămâie și 2-3 frunze de mărar.
Salată de crudități….exotică
Într-un pahar vă turnați margarita! Întotdeauna contează modul cum începem 🙂
Apoi, dăm pe răzătoare doi morcovi, o rădăcină de țelină medie, o jumătate de varză albă și una de varză roșie și un măr. Iar ca totul să capete sens, tăiem în cubulețe un grapefruit roșu și o portocală. Aciditatea lor ajută ca legumele și…fructul să nu oxideze. În plus, este o bază bună pentru sos! 
salata-de-cruditati
Dacă mai devreme am amestecat iaurt cu diverse condimente, de data aceasta facem o vinegretă din două-trei linguri cu ulei de măsline, o linguriță de suc de portocale, sare, piper, o linguriță de muștar boabe și una cu miere. Încercați mierea de rapiță! Nu este la fel de dulce, dar de departe mult mai aromată. Turnați amestecul peste legume și amescați ușor! La final presărați câteva frunze de mentă și …voila!
Iar ca salata să fie și mai exotică, noi savurăm cocktailul și privim soțul pregătind-o așa cum numai el știe. Îl mai ajutăm din când în când cu câteva indicații prețioase, dar cam atât. 
6
1 Comment
  1. Pingback: Murături dulci și picante, vedetele sezonului

Leave a Reply