6 După ce localnicii din Tailanda au luat ochii cu acest desert, acum înghețata prăjită a devenit un trend la nivel mondial. Mai nou, cei din New York au devenit…

Înghețată prăjită… pentru că a trecut vara (FOTO/VIDEO)

Înghețată prăjită… pentru că a trecut vara (FOTO/VIDEO)

6

După ce localnicii din Tailanda au luat ochii cu acest desert, acum înghețata prăjită a devenit un trend la nivel mondial. Mai nou, cei din New York au devenit mari fani ai desertului asiatic, și pentru că ne place să fim în trend o să încercăm să facem și noi desertul în zilele ce vor urma.

În New York o astfel de delicatesă nu costă mai mult de 7 dolari, ceea ce, sincer, ni se pare destul de puțin. Dar dacă vreți să o faceți acasă, puteți să apelați și la înghețată la caserola din comerț și porniți procesul de acolo.

inghetata-prajita-1

Foto: Un deliciu diabetic

Începeți prin a face mingiuțe mari de înghețată, după care le puneți la congelator să stea câteva ore bune la minus 5 grade sau chiar mai rece. După ce s-au făcut bocnă, le scoateți și le dați prin făină. Le tăvăliți bine pentru a fi acoperite în totalitate.

Apoi faceți același lucru, dar de data aceasta cu aluat. Acesta trebuie să fie unul foarte lichid pentru a se prinde mai bine de făină și a forma o crustă în timpul prăjirii.

Următorul pas este diabet la purtător și asta pentru că după primii doi pași va trebui să rostogoliți bila de înghețată prin biscuiți Oreo fărâmițați. Și pentru o mai bună consistență faceți și al patrulea pas, dar prin firimituri de pâine. Până la urmă, cui nu-i place înghețata cu pâine? 🙂 E o combinație la fel de bună ca sucul Adria cu caviar sau a ciorbei de ștevie cu șampanie.

inghetata-prajita

Foto: Peste înghețata prăjită puteți pune frișcă și fulgi de ciocolată

De abia acum o puneți la prăjit. Dar atenție, trebuie să folosiți o oală pentru prăjirea înghețatei pentru că altfel riscați să o pierdeți pe drum. După ce mingiuța voastră a fost prăjită, o puneți într-un pahar sau chiar un castronel mai mic și mai presărați, cu generozitate, firimituri de Oreo sau orice alți biscuiți dulci pe care-i aveți la îndemână.

Iată cum se face înghețata prăjită

6

Leave a Reply