6 Știm prea bine ce înseamnă un stil de viață sănătos, mai ales când vine vorba și de albirea dinților. Dar oare câți dintre noi sunt conștienți de adevăratele beneficii…

Alimentele care duc la albirea dinților (FOTO/VIDEO)

Alimentele care duc la albirea dinților (FOTO/VIDEO)

6
Știm prea bine ce înseamnă un stil de viață sănătos, mai ales când vine vorba și de albirea dinților. Dar oare câți dintre noi sunt conștienți de adevăratele beneficii ale acestei vieți? Mai jos veți putea urmări un videoclip care ne arată că alimentația sănătoasă ne ajută să avem și o dantură sănătoasă. Și, să fim serioși, cine nu își dorește așa ceva?
Pentru dinți de un alb strălucitor trebuie să consumăm alimente bogate în fibre – semințe de chia, de in, migdale, fructe de pădure, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, ceapă, cartofi dulci, dar și lactate. Pentru persoanele care au intoleranță la lactoză, înlocuiți lactatele cu laptele de migdale, orez, cocos, soia.
 albirea-dintilor-broccoli

Un plus pentru o dantură sănătoasă este să înlocuim cafeaua cu ceaiul verde sau negru. Pe lângă  faptul că au proprietăți mai bune decât cafeaua, ceaiurile înlătură bacteriile acumulate, precum și tartrul.
Cu toate că este atât de controversată, unii cercetători susțin că guma de mestecat poate înlătura acidul provocat de unele alimente.
Un alt atu al alimentației sănătoase îl constituie consumul de alimente probiotice – iaurt, kefir, castraveți murați, varză acră – care îmbunătățesc starea generală a fiecăruia dintre noi și, deci, a danturii.

 albirea-dintilor
De câțiva ani s-a pus accentul pe consumul, sub diferite forme, de ulei de cocos. Sunt foarte bine cunoscute proprietățile acestuia începând cu sănătatea pielii, a părului, a unghiilor și terminând, dacă putem spune așa, cu sănătatea interioară. Recent, s-a constatat că uleiul de cocos poate omorî și bacteriile din cavitatea bucală.
Dar pe lângă toate acestea, trebuie să avem o igienă constantă a danturii. Perierea de cel puțin două ori pe zi, ideal ar fi după fiecare masă, folosirea aței dentare și a apei de gură ne ajută să avem dinți mai frumoși, mai sănătoși și, bineînțeles, mai albi!
6
2 Comments
  1. Pingback: Clătite cu banane și ciocolată, pentru cei cu o săptămână de lucru grea

  2. Pingback: Omletă japoneză

Leave a Reply