6 Azi mi s-a făcut poftă de supă cremă, așa că am ales să fac o supă cremă de legume deși încă nu ştiam de care să fac. Pentru că…

Supă cremă de legume

Supă cremă de legume

6

Azi mi s-a făcut poftă de supă cremă, așa că am ales să fac o supă cremă de legume deși încă nu ştiam de care să fac. Pentru că aveam ceva dubii am dat o raită prin frigider. Am găsit câteva legume pe-acolo şi m-am apucat de treabă.

Nu am avut nevoie decât de:

– 1 ţelină

– 2 păstărnaci

– 3 morcovi

– 1 dovlecel

– 2 cartofi medii

– 1 ceapă medie

– 2 mere verzi din acelea de grădina, puţin acrişoare şi foarte zemoase

– 1 ardei iute verde

– 1-2 buchetele de conopidă

– opţional: seminţe de floarea soarelui, dovleac şi susan

supa-crema-de-legume-1

un deliciu sanatos

Ultima parte este pentru un pic de sațietate, mai ales dacă sunteți la o cură și vreți să simțiți că v-ati săturat în cazul în care sunteți gurmanzi.

Într-o oală, am pus toate legumele la fiert cu un praf de sare. După ce au dat într-un clocot două, am pus şi conopidă. Le-am mai lăsat să fiarbă cam 5-10 minute.

Apoi am pus blender-ul la treaba pregătind „psihologic” legumele principale pentru o învârteală serioasă. Am pus morcovii, păstărnacii, cartofii, ţelină, conopidă şi merele, fără coajă şi le-am făcut piure; am adăugat vreo 2 1/2 căni din supă în care au fiert legumele şi le-am amestecat 1 minut.

Sincer, eu am uitat să pun alte condimente, dar să ştiţi că această „greşeală” a fost de bun augur pentru că din acest motiv legumele și-au completat aromele între ele.

Într-o tigaie, am prăjit câteva seminţe de floarea soarelui, dovleac şi susan (a fost o idee care mi-a venit pe parcurs şi am zis că ar da un plus de savoare supei, mai ales că nu am condimentat-o).

supa-crema-de-legume

Crutoanele ar trebui să fie nelipsite de la supa crema mai ales daca au si gust de usturoi

V-aţi dat seama, am servit supă crema de legume cu un strop de ulei de măsline peste care am presărat câteva seminţe.

Merită să încercaţi dacă vă este dragă sănătatea!

Poftă bună!

6

Leave a Reply