6 Să  vă spun un mic secret…nici măcar nu ştiu care este numele real al acestei de pandișpan cu zahăr ars. Am văzut-o la televizor, deci nu îmi aparţine. Dar…

Pandișpan cu zahăr ars

Pandișpan cu zahăr ars

6

Să  vă spun un mic secret…nici măcar nu ştiu care este numele real al acestei de pandișpan cu zahăr ars. Am văzut-o la televizor, deci nu îmi aparţine. Dar m-am străduit puţin şi, zic eu, mi-a ieşit ceva. Aveam nevoie să încerc un desert pentru că nu mai încercasem de ceva vreme, iar mai tot ce am încercat din comerț, în ultima vreme, a fost extrem de dezamăgitor.

pandispan-reteteculinarebio

Sursa foto: reteteculinarebio.ro

 

Tot mai multe laboratoare de patiserie fac totul pe bandă rulantă și se grăbesc să vândă fără să mai ofere atenție și produsului, așa că ajung să pună pe piață niște produse mediocre spre execrabile.

Dar până să ajung și eu acolo, mai este drum lung, așa că iată de ce am avut nevoie pentru micul meu pandișpan cu zahăr ars:

– 2 ouă

– 100 gr făină

– 100 gr zahăr + 5 linguri pentru caramelizat

– 4-5 linguri cu lapte

– sare

Într-un bol am pus 100 gr făină, 100 gr zahăr, 2 ouă, 4-5 linguri cu lapte şi un praf de sare. Le-am mixat bine până am obţinut un aluat fluid, asemănător smântânii.

pandispan-cu zahar ars

Sursa foto: bucataras.ro/ Pandispanul poate fi facut si cu fructe, daca vreți sa combinați dulcele cu acrisorul

Într-o crăticioara am topit cca. 5 linguri cu zahăr peste care am pus 1 lingură cu apă. După ce am caramelizat zahărul, l-am turnat într-un vas de yena, apoi am adăugat şi aluatul.

Am acoperit vasul cu hârtie de copt şi l-am aşezat într-o tavă înăltuţă în care am pus apă fierbinte; l-am introdus în cuptor pentru 1h – 1 1/2h.

Între timp am făcut o crema de ouă din:

– 2 gălbenuşuri

– 1 lingură amidon de porumb

– 2 linguri cu zahăr

– 200 -250 ml. lapte

Într-un vas am bătut 2 gălbenuşuri cu 1 lingură cu amidon de porumb şi 2 linguri cu zahăr. După ce s-a topit puţin zahărul am adăugat treptat laptele cald şi apoi l-am pus pe foc până s-a îngroşat şi a devenit cremos.

pandispan-cu zahar ars

Un altfel de pandispan… cu zahar ars

Atenţie!! Crema trebuie să fie fluidă, nu să arate precum o budincă!

După ce s-a copt, am răsturnat prăjitură pe o farfurie şi am decorat-o cu puţină crema.

Sper să va placă! Poftă bună!

6
1 Comment
  1. Pingback: Tort diplomat cu ananas sau cum să chemăm înapoi vara

Leave a Reply