6 Anul acesta concediul meu a avut o singură denumire…Grecia, mai exact Thassos…și mai exact mâncare grecească. Nu mai fusesem până acum în această țară și am zis că este…

Mâncare grecească pe o insulă unde tradițiile încă se mai păstrează

Mâncare grecească pe o insulă unde tradițiile încă se mai păstrează

6

Anul acesta concediul meu a avut o singură denumire…Grecia, mai exact Thassos…și mai exact mâncare grecească. Nu mai fusesem până acum în această țară și am zis că este timpul să mă bucur de toate mâncărurile tradiționale pe care minunatul popor grec le are de oferit.

Și nu am fost dezamăgită deloc, mai ales că în momentul în care am ajuns acolo unde am fost cazați am dat peste o vilă înconjurată numai de plante aromatice și mult mult verde. Un Rai culinar.

mâncare grecească

Foto: Acestea sunt doar o parte din minunile verzi care îmbogățeau mirosul vilei

Primul lucru pe care l-am simțit imediat după ce ne-am cazat a fost mirosul de…nu, nu de măsline, așa cum ați fi crezut, ci de busuioc care, pur și simplu, mi-a invadat toate simțurile.  Credeți-mă că nu are absolut nicio legătură cu busuiocul pe care îl știm cu toții. Acesta este nebunesc!

mâncare grecească

Foto: Ca să vă faceți o idee, acestea nu sunt farfurii, ci platouri

Ne propusesem încă de la plecarea din țară să mâncăm specialitățile casei…coaste de miel, caracatiță (copane de caracatiță, cum spunea cineva din grupul nostru), dar și vestitul și nelipsitul gyros. Cam atât știam înainte să ajungem aici. Zis și făcut!

mâncare grecească

Foto: Nu știm ce scrie acolo, dar sigur este de bine

Citește pe pagina următoare

6
2 Comments
  1. Pingback: Chilteluțe bune de-or să-i placă și soacrei

  2. Pingback: Bulgărași crocanți din risotto și alune

Leave a Reply