6 Nu  sunt ele cea mai sănătoasă alegere pentru masă, dar când vorbim de chiteluțe, cu siguranţă sunt delicioase…asta, bineînţeles, dacă sunt făcute corespunzător. Într-o perioada făceam destul de des,…

Chilteluțe bune de-or să-i placă și soacrei

Chilteluțe bune de-or să-i placă și soacrei

6

Nu  sunt ele cea mai sănătoasă alegere pentru masă, dar când vorbim de chiteluțe, cu siguranţă sunt delicioase…asta, bineînţeles, dacă sunt făcute corespunzător.

Într-o perioada făceam destul de des, mai ales când stăteam la mama acasă. Era practic o sărbătoare pentru că ne aducea pe toţi în bucătărie…unul toca, alţii se jucau în amestecul de carne, altul prăjea şi, de cele mai multe ori, toţi încercăm să gustăm, dar până la urmă ajungeam să mâncăm toate chiftelele înainte să se răcească.

chiftelute-3

Chiteluțele merg excelent cu paste

Şi cam atât cu amintirile.. Să trecem la treaba.🙂

Avem nevoie de:

– 500 gr. carne tocată de vită

– 500 gr. carne tocată de porc

– 250 gr. carne tocată de pui

– 3-4 cartofi medii

– 1 ceapă mare

– 3-4 căţei de usturoi

– 1 legătură de pătrunjel

– 1/2 legătură de mărar

– 1 morcov

– miezul de la 2 felii de pâine albă înmuiat în lapte

– 1-2 ouă

– sare, piper, cimbru, oregano, boia de ardei dulce

– ulei pentru prăjit (opţional)

chiftelute-2

Cine nu a mâncat până acum pizza cu chiftelute?

Acum e momentul să punem în funcţiune maşină de tocat sau robotul de bucătărie..eu prefer prima varianta pentru că aşa sunt mai „legată” de chifteluţe şi sunt convinsă că sunt mai bune😉. Buun! Dăm prin maşină cartofii, ceapă, usturoiul, morcovul, verdeaţă şi miezul de pâine (în această ordine neapărat, pentru că miezul de pâine are rolul de a „curată”).

Într-un vas destul de măricel, punem carnea, legumele tocate şi amestecăm foarte bine, apoi adăugăm 1 ou şi, dacă mai este nevoie, îl adăugăm şi pe al doilea; oul trebuie să lege compoziţia, de aceea este posibil să fie suficient unul singur. Asezonăm cu toate condimentele menţionate şi ne mai jucăm puţin în vas cât să-şi „împrumute” aromele. Lăsăm să se odihnească pentru câteva minute şi apoi facem mingiuţe mici pe care ori le lăsăm aşa, ori le turtim, după preferinţe.

chiftelute

Chifteluțele chinezesti, printre cele mai delicioase din lume

Acum sunt 2 variante pentru gătirea lor. Una dintre ele ar fi să le prăjim în destul de mult ulei, dar nu prea e sănătos. Cea de-a două varianta este să le punem într-o tavă tapetata cu hârtie de copt şi să le introducem în cuptorul încins în prealabil, pentru 10-15 minute.

Nu contează ce alegeţi, important este că puteţi împuşcă 2 iepuri deodată…gătiţi şi va petreceţi timpul şi cu cei dragi!

Distracţie plăcută  şi…poftă bună!

6
6 Comments
  1. Pingback: Cartofi la cuptor cu pesmet

  2. Pingback: Musacaua copilăriei mele

  3. Pingback: Qian Bao - experiența pe care nu vreau să o mai repet niciodată

  4. Pingback: Ciorba de perișoare sau ciorba de mititei fierți (cum spunea nepotul meu)

  5. Pingback: Pomana porcului, tradiția fiecărei familii românești

Leave a Reply