6 În  cazul în care nu am fost clară până acum sunt o pofticioasă când vine vorba de dulciuri, așa că de data asta facem împreună un tort de ciocolată….

Tort de ciocolată, desertul pentru care merită să riști diabetul

Tort de ciocolată, desertul pentru care merită să riști diabetul

6

În  cazul în care nu am fost clară până acum sunt o pofticioasă când vine vorba de dulciuri, așa că de data asta facem împreună un tort de ciocolată. De fiecare dată când fac o astfel de prăjitură mă bufnesște râsul pentru că îmi imaginez cum ar reuși un copil mic să mănânce un tort de ciocolată și cât de mozolit ar fi la „botic”. 

Dacă nu aveţi chef să staţi toată ziua în căldura cuptorului, dar vreţi să va impresionaţi persoanele dragi cu ceva bun, va propun să faceţi un tort „la rece” . Singurul inconvenient este că trebuie lăsat destul de multe ore la frigider.

tort-de-ciocolata-3

Foto: O felie de fericire cu gust de ciololată, asta este un tort de genul asta

Dar să trecem la treaba .

Pentru blat avem nevoie de:

– 250 gr biscuiţi

– 150-200 gr unt

Pentru crema şi glazură avem nevoie de:

– 800 ml frişcă lichidă

– 500 gr ciocolată menaj

Pentru uns tavă, nu avem nevoie decât de o lingură cu unt.

Mie îmi place să sfărâm biscuiţii în mâna, astfel vor rămâne câteva bucăţele mai mari şi blatul va fi mai crocant. După ce am zdrobit biscuiţii, îi amestecăm cu untul topit.

Ungem o formă de tort cu unt şi o tapetăm cu hârtie de copt. Punem biscuiţii în formă, îi netezim bine şi apoi introducem tavă în congelator pentru 15 minute.

Între timp facem crema. Dăm ciocolată pe răzătoare şi mixăm 400 ml frişcă. Punem pe foc 200 ml frişcă şi, înainte să înceapă să fiarbă, luăm vasul de pe foc şi adăugăm 300 gr ciocolată. După ce s-a încorporat ciocolată o amestecăm cu frişcă bătută.

tort de ciocolata

Foto: Niciodată să nu spuneți NU, când vi se oferă tort de ciocolată. E păcat capital!

Crema astfel obţinută o turnam peste blatul de biscuiţi; introducem tortul în congelator pentru 4-5 ore.

Încălzim frişcă lichidă rămasă (200 ml) şi încorporăm cele 200 gr de ciocolată; amestecăm până se omogenizează şi se îngroaşă puţin. După ce s-a răcit glazură, o turnam peste tort.

tort-de-ciocolata

Foto: Tortul de ciocolată de zâmbet de copil într-o zi ploioasă

Dacă vreţi, puteţi lasă tortul în frigider pentru încă 30 de minute, astfel glazură se întăreşte şi devine crocantă sau îl puteţi servi imediat după ce aţi turnat-o. Orice varianta aţi alege, să ştiţi că e un tort delicios!

Distracţie plăcută!!

6
1 Comment
  1. Pingback: Pandișpan cu zahăr ars

Leave a Reply