6 Am fost azi prin piaţă şi am luat nişte piersici bune bunuţe. Stăteam şi mă întrebăm ce aş putea face cu ele, în afară de a le mânca naturale….

Orez cu sos de piersici – vegetarian, ușor și… dulce foc

Orez cu sos de piersici – vegetarian, ușor și… dulce foc

6

Am fost azi prin piaţă şi am luat nişte piersici bune bunuţe. Stăteam şi mă întrebăm ce aş putea face cu ele, în afară de a le mânca naturale. Şi mi-a venit o idee.. orez cu sos de piersici. Zis şi făcut!

În plus, este tocmai bun ca mâncare pentru drum având în vedere că vreau să trag o fuga prin Grecia de unde să vin cu rețete noi pe acolo. Așa că zilele viitoare așteptați-vă ca site-ul să aibă iz de „Zorba Grecul”.

Rețeta aceasta nu are nevoie de prea multe ingrediente. Este una mai mult destinată vegetarienilor care sunt și leneși, și cum nimeni nu-i perfect, iată ce vă trebuie pentru a crea această mică delicatesă:

orez-cu-sos-de-piersici

Foto: Puteți să recurgeți la o rețetă de orez cu sos de piersici și ceva mai simplă, fără vin

– 1 cană mică cu orez

– 2 piersici

– unt

– 1/2 de linguriţă cu ghimbir ras

– nucşoară, scorţişoară, cardamom, cimbru, busuioc, curry, sare

– un strop de vin roşu

Partea grea la rețeta de orez cu sos de piersici

Am pus orezul la fiert în vreo 4 căni cu apă şi puţină sare. Când a fost aproape gata l-am condimentat cu un praf de curry. După ce s-a făcut orezul, l-am pus într-un pahar şi l-am lăsat să se odihnească (o fi obosit și el cât a tot fiert, așa că îl lăsăm și își tragă suflarea nițel).

Între timp am tăiat julien piersicile. Și le-am și spalat nițel înainte, nu de altă dar cu puf nu le-am mai mâncat de când eram mică :D.

orez-cu-sos-de-piersici

Foto: Cam așa arată rețeta de orez cu sos de piersici, dacă folosiți vin alb

Într-o tigaie am pus puţin unt, după care am adăugat piersicile şi ghimbirul ras, apoi le-am condimentat cu câte un praf din fiecare condiment şi apoi am pus vinul (pentru a vedea cât de bun este vinul recomand să degustați un pahar înainte, doar așa…de gust). L-am mai lăsat pe foc până s-a evaporat vinul.

Pe o farfurie am aşezat orezul şi sosul de piersici.

Vă doresc „Poftă bună!” şi o zi cât mai plăcută!

6
1 Comment
  1. Pingback: Grecia, o aventură culinară mult așteptată

Leave a Reply