6 Am tot văzut la televizor tarte cu fructe, cu brânză dulce, tarte ca şi desert, dar nu prea am văzut tarte ca şi aperitiv, aşa că m-am gândit să…

Tarta cu pui, experimentul meu demențial

Tarta cu pui, experimentul meu demențial

6

Am tot văzut la televizor tarte cu fructe, cu brânză dulce, tarte ca şi desert, dar nu prea am văzut tarte ca şi aperitiv, aşa că m-am gândit să fac eu tartă de pui să vedem ce iese. Îmi place să combin pieptul de pui cu ceva cocătură pentru că dă voie să mă joc cu tot felul de arome, iar asta nu face decât să stimuleze imaginația. Și apropo, rezultatul a fost …. dar mai bine va las pe voi să spuneţi!

tarta-cu-pui

Foto: Tarta de pui într-o astfel de tigaie este doar o modalitate în care puteți găti

 

Pentru aluat avem nevoie de:

– 500 gr făină

– 25 gr drojdie uscată

– 1 linguriţă zahăr

– un praf de sare

– 3-4 linguri cu ulei de măsline

– 200 – 300 ml apă călduţă

Într-un vas punem făină cernută, sarea şi drojdia amestecată bine cu zahărul. Adăugăm apă şi uleiul, puţin câte puţin (dar nu în stilul picăturii chinezești) şi frământăm. După ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini, îl introducem, pentru 30 de minute, în frigider. Și dacă tot sunteți acolo, e de preferat să vă serviți cu un pahar de vin sau o sticlă de bere (eu prefer berea de ghimbir sau daca nu ceva mai fresh cu arome de fructe. Dacă sunteți bărbat atunci o bere o nefiltrată este ceea ce vă trebuie, dar nu prea mult pentru că doamna trebuie să vină acasă). 

tarta-cu-pui-3

Foto: Dacă vreți să-i dați un gust mediteranean, nu ezitați să folosiți frunze proaspete de busuioc și roșii cherry

Citește în continuare

6
1 Comment
  1. Pingback: Bărcuțe de castraveți, explozia gusturilor

Leave a Reply