6 Ruladă de pui cu caise în sos alb sună apetisant? Poate nu e la ca Vodafone unde viitorul sună bine, dar vă garantez că o să ridicați în slăvi…

Ruladă de pui cu caise în sos alb

Ruladă de pui cu caise în sos alb

6

Ruladă de pui cu caise în sos alb sună apetisant? Poate nu e la ca Vodafone unde viitorul sună bine, dar vă garantez că o să ridicați în slăvi sacrificiul puiul care s-a sacrificat pe altarul bucătăriei voastre pentru ca voi să vă bucurați stomacelul cu așa ceva.  

Partea ciudată este că am ajuns să trăim într-o Românie în care kilogramul de caise (pe care nu prea le mai găsim ca fiind din de la noi decât dacă aveți o curte pe undeva pe la țară) a ajuns la prețuri de ar putea concura cu kilogramul de carne de pui.

Ruladă de pui cu caise în sos alb 2

Foto: Ruladă de pui cu caise în sos alb pe pat de orez, chef style

Trecem mai departe și spun că mi se făcuse poftă de ruladă cu caise, dar de dată asta am „îmbrăcat-o” în sos alb. Nu, nu este acel sos bechamel, pentru că mie nu îmi place. Este un sos făcut de mine, deci foarte simplu şi…..bunuţ.

Să trecem la ingrediente:

– 2 buc. piept de pui

– 8-10 caise uscate

– 2 linguri cu unt

– 50-75 ml. smântână

– 100 gr. telemea de vacă (foarte tare) rasă

– 100 gr. telemea de vacă (puţin untoasă) rasă

– 75 gr. brânză aromată (eu am avut brânză în coajă de brad) rasă

– 1 lingură cu ulei de măsline

– sare, piper proaspăt măcinat, cardamom, scorţişoară

Tăiem piepturile de pui în 8 părţi egale în aşa fel încât să le putem rula…la timpul potrivit, după care le batem uşor cu podul palmei şi le condimentăm cu sare şi piper şi 4 dintre ele cu cardamom, iar celelalte 4 cu scorţişoară pe o parte, iar pe cealaltă parte doar cu piper.

Ruladă de pui cu caise în sos alb 4

Punem câte 2 caise pe fiecare bucată de carne şi le rulăm, apoi le  prindem cu câte o scobitoare.

Citiți în continuare

6