6 După ce ne-am îmbuibat cu atâtea bunătățuri am zis că ar fi bine să mai scriu câte ceva și despre o mâncare mai ușoară pe care să o putem…

Supă de linte roșie – pentru puțină culoare culinară

Supă de linte roșie – pentru puțină culoare culinară

6

După ce ne-am îmbuibat cu atâtea bunătățuri am zis că ar fi bine să mai scriu câte ceva și despre o mâncare mai ușoară pe care să o putem face destul de repede, așa că am ales supa de linte roșie. Înainte de toate, trebuie să recunosc că această reţeta nu îmi aparţine. M-am documentat pe net despre prepararea supei de linte şi am găsit una pe care am şi încercat-o.

Nu sunt o cultură culinară ambulantă așa că mă rezum și eu ca orice bucătărească casnică să îmi țin mai toate rețetele într-un caiet sau o agendă și când am poftă de ceva, mai dau un „search” manual care funcționează pe bază de lins degetul mare, apoi dat foaia.

Mi se pare cea mai eficientă metodă de a căuta o rețetă pentru că citind-o pe caietul de matematică îți dă voie să te gândești dacă vrei să mănânci cu adevărat acea mâncare, și chiar să o și vizualizezi neajutat/ă de poze de pe net.

Dar cum spuneam mai devreme, de data aceasta, am lăsat internetul să facă treaba pentru mine.

Iată de ce am avut nevoie:

– o jumătate pachet de unt;

– o ceapă;

– 6 pahare de apă;

– 1 1/2 pahar de linte roşie;

– piper, sare şi mentă;

– suc de la o jumătate de lămâie.

supa de linte rosie cu sfecla rosie

Foto: supă de linte roșie cu sfeclă roșie dacă vreți mai multă culoare

Citește în continuare

6
1 Comment
  1. Pingback: Guacamole – (When the moon hits your eye, like a big pizza pie, that's...guacamoleee)

Leave a Reply