6 Nu-i aşa că avem nevoie, câteodată, de o cină romantică alături de persoană iubita?! M-am gândit că am putea prepara ceva rapid, uşor şi delicios… un muşchiuleț de porc…

Muschiuleț de porc pe pat de fructe

Muschiuleț de porc pe pat de fructe

6

Nu-i aşa că avem nevoie, câteodată, de o cină romantică alături de persoană iubita?! M-am gândit că am putea prepara ceva rapid, uşor şi delicios… un muşchiuleț de porc pe pat de fructe.

Avem nevoie de:

– 2 fileuri muşchi de porc

– 1/2 măr verde

– 1 felie pepene galben

– 1/2 fir rubarbă

– 1/4 ardei roşu

– 2 căţei usturoi

– 2 roşii cherry

– 2-3 frunze mentă

– 2 fire cimbru

– 1 fir rozmarin

– 100 ml vin roşu demisec

– 1 lingură unt

– sare, piper

Spălăm bine carnea şi o tapetăm cu hârtie (să luăm surplusul de apă), după care o condimentăm cu sare şi piper. Într-o tigaie punem untul, usturoiul strivit şi carnea şi o rumenim pe fiecare parte la foc mic, dar nu mai mult de 1-2 minute. Încingem cuptorul şi, după ce s-au rumenit fileurile, le punem într-o tavă cu 50 ml vin, puţin cimbru, rozmarin, roşiile şi câte puţin din fiecare fruct şi le lăsăm pentru 10-15 minute.

mu;chiulet porc frcte (2)

Între timp tăiem restul de fructe şi ardeiul julien. În tigaia în care s-a rumenit carnea, punem 50 ml vin, fructele şi ardeiul, frunzele de mentă şi restul de cimbru şi rozmarin, apoi condimentăm cu sare şi piper; le lăsăm pe foc mic cca 5 minute, până scade sosul. Pe o farfurie, aşezăm fructele şi carnea şi o stropim cu sosul de vin. Opţional, putem face, ca şi garnitură, orez (cu toate că, aşa cum am mai zis, nu trebuie să combinăm carbohidraţii cu proteinele).

Se potriveşte de minune un vin roşu, rece.

Poftă bună şi o seară cât mai plăcută va[doresc!

6
4 Comments
  1. Pingback: Friptură de vită cu dulceață de zmeură... o cină altfel

  2. Pingback: Tarta cu pui, experimentul meu demențial

  3. Pingback: Când ar trebui consumate alimentele?

  4. Pingback: Friptură de porc cu bere

Leave a Reply