6 Vă  mai amintiţi de acele macaroane cu brânză pe care ni le făceau mamele? Acele macaroane care umpleau casa cu miros dumnezeiesc în fiecare duminică dimineața când ne trezeam…

Macaroane cu brânză ca-n copilărie

Macaroane cu brânză ca-n copilărie

6

Vă  mai amintiţi de acele macaroane cu brânză pe care ni le făceau mamele? Acele macaroane care umpleau casa cu miros dumnezeiesc în fiecare duminică dimineața când ne trezeam cu ochii bulbucați de somn și cu fețele buhăite? Mirosul ăla de copilărie fără griji care ne atrăgea direct la masă în bucătărie înainte să ne spălam pe ochi și pe mâini, dar care ne făcea să ne trezim deja cu furculița în mână. 

Am încercat de mult să fac rețeta mamei dar niciodată nu mi-a ieșit așa, poate și pentru că ea punea o parte din suflet în fiecare rețetă pe care o făcea. Un dram de dragoste care schimba cu totul orice mâncare. Cum nu pot să recreez ceva atât de minunat mi-am făcut propria rețetă, în speranța că va ieși aproape la fel de bună. Și nu am fost dezamăgită! Întotdeauna mi-au plăcut cele făcute în cuptor, puţin caramelizate, puţin crocante…mm, îmi lasă gura apă😛

Ca să nu vă mai țin în suspans atâta amar de vreme, haideți să ne suflecăm mânecile și să vă povestesc de ce este nevoie pentru mica delicatesă cu gust de amintiri! 

Mod de preparare macaroane cu brânză

Așa că pentru început întindem pe masă toate ingredientele, punem puțină muzică, doar așa…de relaxare și ne lăsăm purtați în trecut. Deci zic să începem cu începutul. Avem nevoie de:

– 1/2 pachet macaroane

– 500 gr brânză puţin sărată

– 3 ouă

– 1 cană cu zahăr (în funcţie de cât de dulce vreţi să va iasă)

– 1 plic zahăr vanilinat

Într-un vas, punem apă și un vârf de cuţit de sare şi, în momentul în care fierbe, adăugăm macaroanele.

macaroane cu brânza

Puteți face macaroanele cu brânză și într-o tigaie

Într-un bol radem brânză şi o amestecăm foarte bine cu ouăle, zahărul şi zahărul vanilinat şi apoi adăugăm pastele.

Punem macaroanele într-un vas de yena şi le introducem în cuptorul încins în prealabil timp de 30 de minute, până când capătă o culoare aurie.

După ce simțiți că ați luat aurul la olimpiada culinară scoateți-le și lăsați mirosul să vă pătrundă în nări trăgând puternic aer în piept. Nu miroase a copilărie?

Poftă bună!

6