6 Ieri, pe când mâncam o felie de pizza, ni s-a făcut poftă de ceva dulce. Băieţii au hotărât… chec cu ciocolată! Aşa că le-am făcut un chec pufos cu…

Chec pufos cu glazură de ciocolată

Chec pufos cu glazură de ciocolată

6

Ieri, pe când mâncam o felie de pizza, ni s-a făcut poftă de ceva dulce. Băieţii au hotărât… chec cu ciocolată! Aşa că le-am făcut un chec pufos cu glazură de ciocolată. Așa că i-am lăsat să se distreze în continuare, în timp ce noi fetele, ne-am făcut puțin de treaba prin bucătărie. Și pentru că tot ne relaxam nimic nu merge mai bine cu un chec decât un mic păhărel de coniac ușor amărui. Dar trecem peste.  

Pentru un chec pufos am avut nevoie de:

4 ouă

200 gr. zahăr

5 linguri cu apă

5 linguri cu ulei

200 gr. făină cernută

1 lingură coajă de portocală

1 lingură suc de portocală

2 linguri ciocolată rasă

100 gr. ciocolată cu lapte

75-100 ml. frişcă lichidă

Am separat gălbenuşurile de albuşuri pe care le-am bătut spumă cu un praf de sare. Într-un vas mic am făcut un sirop din zahăr şi apă şi l-am lăsat să dea în clocot. Siropul fierbinte l-am turnat treptat peste albuşuri amestecând continuu. Am adăugat gălbenuşurile unul câte unul, cele 5 linguri cu ulei (una câte una) şi făină în ploaie.

chec glazura cu ciocolata 2

M-am gândit să îi dau un plus de savoare şi am adăugat o lingură de coajă de portocală, una de suc de portocală şi aproximativ 2 linguri de ciocolată amară rasă foarte fin (dacă nu aveţi ciocolată amară sau dacă nu va place, nu e nicio problema…puneţi ciocolată cu lapte). Le-am încorporat în amestecul de albuşuri şi apoi am turnat toată compoziţia într-o formă tapetata cu hârtie de copt. Înainte să o introduc în cuptor pentru 30-40 de minute, am presărat câţiva „cerceluşi” de ciocolată.

Între timp am făcut glazură: am topit ciocolată pe bain-marie împreună cu frişcă lichidă.

După ce am scos checul de la cuptor, am turnat glazură cât încă era caldă.

În mod normal ar fi trebuit să îl lăsăm să se răcească, să îl servim cu o cupa de îngheţată, dar arată atât de apetisant încât nu am putut rezistă tentaţiei şi l-am devorat aşa fierbinte cum a fost.😛

6
1 Comment
  1. Pingback: Tartă cu cireșe ca la mama acasă

Leave a Reply