6 A trecut vara, dar toamna asta e la fel de călduroasă așa că m-am gândit că un desert uşor şi răcoros este tot ce avem nevoie pentru a încheia…

Toamnă sweet & spicy cu șarlota de ciocolată cu piersici

Toamnă sweet & spicy cu șarlota de ciocolată cu piersici

6

A trecut vara, dar toamna asta e la fel de călduroasă așa că m-am gândit că un desert uşor şi răcoros este tot ce avem nevoie pentru a încheia o seară perfectă.

Iată ingredientele:

– 1 plic şarlotă de ciocolată

– 2 albuşuri

– 500 ml lapte

– 8-9 linguri cu zahăr

– 3 piersici

– 1/2 banană

– 2-3 ardei chilli uscaţi

– sucul de la 1/2 de lămâie

– 1/2 sticluţa esenţă rom

– 1/2 sticluţa esenţă vanilie

Într-un bol punem conţinutul plicului de şarlotă, 3-4 linguri cu zahăr, în funcţie de cât de dulce vrem să fie şarlota, 4 linguri cu lapte, esenţă de rom şi un praf de scorţişoară (opţional); le amestecăm foarte bine.

Punem restul laptelui pe foc; după ce s-a fiert adăugăm compoziţia şarlotei şi cele 2-3 bucăţi de chilli tocate mărunt şi amestecăm încontinuu până se încheagă, apoi oprim focul şi o lăsăm să se răcească.

Mixăm cele 2 albuşuri cu un praf de sare, iar după ce şi-au dublat volumul adăugăm, treptat, esenţa de vanilie şi zahărul rămas; le mixăm mai întâi la viteză mică pentru 3 minute, după care mărim viteza până se întăresc. Ca să îşi păstreze strălucirea punem câţiva stropi de suc de lămâie şi mai amestecăm puţin. (Citește mai departe!)

6
2 Comments
  1. Pingback: Orez cu sos de piersici - vegetarian, ușor și... dulce foc

  2. Pingback: Gogoși în miniatură sau minigogoși cu mega-gust

Leave a Reply