6 Acum vreo două săptămâni mi s-a făcut poftă (sunt o pofticioasă înnăscută) de pește, mai exact de somon şi de fructe. Recunosc faptul că nu e la îndemână oricui,…

Somon cu ananas și pepene galben

Somon cu ananas și pepene galben

6

Acum vreo două săptămâni mi s-a făcut poftă (sunt o pofticioasă înnăscută) de pește, mai exact de somon şi de fructe. Recunosc faptul că nu e la îndemână oricui, dar mi-am zis că merit şi eu ceva bun. Zis şi făcut! Cam aşa sună „poftă” mea… „Pachețele cu somon şi fructe la cuptor” . Vreţi să vedeţi cum m-am gândit eu că ar trebui să iasă?!

În primul rând o să scriu ingredientele pentru 2 persoane/pachetele (îmi cer scuze anticipat dacă nu voi şti cu exactitate gramajul, dar mie îmi place să gătesc după ochi):

– 2 buc de somon file

– 2 felii de ananas

– 1 felie de pepene galben

– 4 roşii cherry

– 1 lingură de pastă de tomate

-100 gr alune caju crude

– 1 ceapă roşie

-ulei de măsline, sare, piper şi cimbru

-hârtie de copt.

Să trecem la partea mai interesantă:

Înainte de a începe să gătim, trebuie să spălăm foarte bine peştele. Ideal ar fi să înlăturăm pielea cu un cuţit ascuţit. Eu am uitat să o îndepărtez şi, sincer, s-a gătit foarte bine. Rămâne la aprecierea fiecăruia.

După ce am îndepărtat pielea, tamponăm peştele cu un şervet de bucătărie să-i luăm surplusul de apă şi apoi îl lăsăm să se odihnească. Dacă vă place mâncarea puţin mai sărată, cât timp lăsaţi somonul să se odihnească, asezonaţi-l cu sare şi piper. (Citește mai departe!)

6